Under tio års tid har jag haft den stora förmånen att vara pastor i Betaniaförsamlingen i Östra Ryd. Det känns helt osannolikt att det redan gått tio år, men när jag ser tillbaka på allt som hänt är det uppenbart att det stämmer. Nu, efter ett antal månaders samtal och processande, har vi kommit fram till att det är dags att ta sig an en ny utmaning.

Från och med 15 augusti kommer jag att vara pastor i Korskyrkan, Norrköping. Jag känner mig hedrad över att ha fått frågan och ser fram emot den spännande utmaningen att vara med och forma och bygga församling i stadsmiljö. Jag föreställer mig att församlingsbyggandet i stad skiljer sig markant från det på landsbygden på ganska många punkter, vilket ska bli stimulerande – och antagligen ibland frustrerande – att möta och ta sig an. Samtidigt tror jag att mina erfarenheter från Östra Ryd kan bidra med något konstruktivt i det fortsatta formandet och utvecklandet av livsnära, generös och öppen gemenskap i Norrköping.

Det ska dock sägas att våra år här gjort oss djupt rotade både i samhälle och församling. Inte minst är det en stor sak för våra barn att byta den församlingsmiljö som varit deras hela livet och som är en så integrerad del av deras liv. Men vi anar ändå att detta är steget vi ska ta just nu.