Alpha är en grundkurs i kristen tro. Kursen ger möjlighet att fritt utforska vad kristen tro egentligen handlar om utan att känna krav på att man måste prestera, hålla med eller ha en egen tro. Alla är välkomna på lika villkor.

Kursen vänder sig till alla som har ett intresse av att upptäcka och lära sig mer om livet och kristen tro i synnerhet. Vi träffas i avslappnad miljö, äter god hemlagad soppa och bröd, lyssnar på ett föredrag och avslutar med att samtala i mindre grupper. Samtalen har som främsta syfte att ge rum för deltagarens egna tankar och synpunkter. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

Vi börjar med en ”prova-på kväll”, tisdagen den 15 september kl. 18:30 – 21:00, för att du ska kunna ”känna dig för” om kursen är något som passar dig. Vi fortsätter sedan 9 tisdagskvällar (onlinekursen äger rum på söndagskvällar).

Kursavgiften är 400kr och inkluderar alla måltider samt kursmaterial.

Upplägg

Varje kväll inleds med att vi äter kvällsmat tillsammans. Vi lyssnar sedan på ett föredrag om kvällens tema. Efter föredraget delas vi in i mindre samtalsgrupper och diskuterar kvällens tema.

Exempel på teman:

• Vem är egentligen Jesus?
  • Varför tillåter Gud ondska?
  • Varför var Jesus tvungen att dö?
  • Hur ber man?

Nytt för höstterminen 2020 är att vi kommer att ha två parallella kurser, en på plats i kyrkan och en online. Välj vad som passar dig bäst.

Terminsstart hösten 2020

Alpha i Korskyrkan

• Tisdag 15/9 kl.18:30-21:00

Alpha online

• Söndag 20/9 kl. 19:00-21:00

Vill du ha mer information kontakta pastor Björn Strömvall:

Du kan också läsa mer om kursen på Alpha Sveriges hemsida.

Anmälan

Du anmäler dig till kursen genom att skicka namn och eventuell specialkost till pastor Björn Strömvall: bjorn.stromvall@korskyrkan.se eller mobil 0700 92 85 98.